Nieuws

Laatste nieuws

Waarschuwing voor phishing mail en sms

10-03-2023

Er worden phishing e-mails en sms-jes verzonden uit naam van WoningNet. Hierin staat dat u verlengingskosten moet betalen. Deze berichten worden niet door WoningNet verstuurd!

Woonkeus Stedendriehoek werkt niet met WoningNet. Toch ontvangen sommige woningzoekenden in een aantal regio's onderstaand sms-je. In het bericht staat dat u de verlengingskosten van uw inschrijving bij WoningNet moet betalen en dat dit kan door te klikken op een link in het bericht.

Ook blijkt er een e-mail rond te gaan met daarin hetzelfde verzoek. De mail begint zonder aanhef, de regio wordt niet genoemd, het bericht bevat spelfouten en een onbekend factuurnummer.

Wij adviseren u dringend om niet op de link te klikken en de afzender te blokkeren! De afzender is onbekend en deze partij wil op deze manier toegang krijgen tot uw bankrekening.

Heeft u toch op de link geklikt?
Heeft u toch op de link in het bericht geklikt? Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank om aan te geven dat er sprake is van digitale oplichting. Ook adviseren wij u om aangifte te doen bij de politie. Lees op de website van de Fraudehelpdesk (https://www.fraudehelpdesk.nl/fraude-melden/) welke stappen u nog meer kunt ondernemen.

Laatste nieuws