Nieuws

Laatste nieuws

Te huur voor 55-plussers: duurzame appartementen in Zutphen

03-08-2022

In de nieuwe wijk Noorderhaven in Zutphen, vlakbij het station, staat een gloednieuw appartementencomplex. Al in 2004 ontstonden de plannen voor dit mooie project: samen ouder worden, met elkaar van betekenis zijn. Samen met woningcorporatie Habion (gespecialiseerd in ouderenhuisvesting) heeft Bewonerscoöperatie Ubuntuplein Zutphen haar droom gerealiseerd: een mix van koop- en huurwoningen, waar de bewoners met elkaar een kleine, evenwichtige samenleving vormen. Ubuntu: ‘Ik ben omdat wij zijn’.

Duurzaam
Het Ubuntuplein is een kleurrijke oase met fruitbomen en diverse bloemen en planten. Deze groene gedachtegang is doorgetrokken door het hele complex. Zo wordt het regenwater opgeslagen in ondergrondse waterkratten, waardoor het water weer gebruikt kan worden bij droogte.
De woningen zijn zo gebouwd dat er de opgewekte energie van een heel jaar gelijk kan zijn aan het verbruik van energie door bewoners. Omdat iedere woning van een specifieke installatie is voorzien en een eigen energieprestatiegarantie heeft, wordt een maandelijkse ‘Energie prestatievergoeding’ gevraagd. Naast een betere betaalbaarheid voor de bewoner, is het duurzaam door het lage energieverbruik: ook fijn voor onze planeet.

Met elkaar actief ouder worden
De bewoners van Ubuntuplein vormen met elkaar de coöperatie. Samen formuleren bewoners wensen over wonen en leven, en dragen zij bij naar eigen vermogen en talenten. Zorgen voor elkaar als het even niet zo makkelijk gaat – en de levensloopbestendige bouw van de appartementen garandeert ook dat professionele zorg aan huis geen probleem is.

Voorrang voor Zutphenaren (met zorgvraag)
Er zijn nog appartementen te huur. Mensen uit Zutphen (met zorgvraag) hebben een voorrangspositie in de toewijzing.

Open huis en inschrijven
Bent u benieuwd naar de woningen en wilt u graag onze modelwoning komen bezichtigen? Kom dan langs tijdens één van de open dagen op 9 & 23 september van 14:00 tot 16:00 uur aan de Noorderhavenstraat 1 E in Zutphen.
Ook kunt u iedere donderdag van 15:00 – 17:00 uur binnen komen lopen tijdens onze open inloopmiddag.

U krijgt u dan informatie over de betekenis van de bewonerscoöperatie bij het toewijzen van de woningen. Met het lidmaatschap van de coöperatie geeft u aan dat u naast een mooie woning ook samen met de andere bewoners een plezierige woonomgeving wilt realiseren met oog en hart voor elkaar.

Wilt u voor de open dag alvast meer informatie over de bewonerscoöperatie, kijk dan op: www.ubuntuplein.nl
Meer informatie over de appartementen vindt u op: www.hurenbijhoekstra.nl.

De huurwoningen variëren van 59m² tot 85 m² en hebben een v.a. huurprijs van € 649,00 per maand. De huurprijs is exclusief € 150,00 servicekosten en EPV (EnergiePrestatieVergoeding).

 

Laatste nieuws