Nieuws

Laatste nieuws

Binnenkort in de verhuur: 85 nieuwbouw huurwoningen met voorrangsregeling voor doorstromers!

21-07-2022

Goed nieuws voor wie een huurwoning zoekt in Apeldoorn! Woningstichting Ons Huis Apeldoorn biedt in augustus en september in totaal 85 duurzame en betaalbare nieuwbouw woningen te huur aan op Woonkeus. Het gaat om 43 eengezinswoningen en 42 appartementen in de wijk Anklaar in Apeldoorn. Ons Huis verhuurt de woningen regulier, wat betekent dat de woningen niet voor een specifieke doelgroep zijn bestemd, zoals senioren of gezinnen. Er worden alleen, zoals gangbaar is, voorwaarden gesteld aan het inkomen. Woont u op het moment in een zelfstandige sociale huurwoning in de regio Woonkeus? Dan kunt u voorrang krijgen voor een van deze woningen.

Duurzame en betaalbare huurwoningen
Op de voormalige plek van het tijdelijke winkelcentrum Anklaar bouwt Ons Huis op dit moment 43 eengezinswoningen en 42 appartementen. De appartementen zijn verdeeld over twee woongebouwen: 24 in het ene en 18 appartementen in het andere gebouw.

De eengezinswoningen hebben een tuingerichte woonkamer met open keuken, drie slaapkamers, een badkamer met douche en tweede toilet en een tuin met schuur. Ze hebben energielabel A++. De woningen zijn gasloos, worden verwarmd via het warmtenet Ennatuurlijk en hebben zonnepanelen. Ze worden vanaf 8 augustus aangeboden met een huurprijs van rond de € 763,00 (prijspeil 2022) exclusief servicekosten.  

De appartementen hebben een woonkamer met open keuken, één of twee slaapkamers, een badkamer met douche, een balkon en een berging in de kelder. De huurprijzen liggen op of onder € 763,00 (prijspeil 2022) exclusief servicekosten. Naar verwachting ontvangen de toekomstige bewoners van zowel de eengezinswoningen als de appartementen eind dit jaar of begin volgend jaar de sleutel.

Voorrang voor doorstromers
Ons Huis wijst 18 van de appartementen en 23 van de eengezinswoningen met voorrang toe aan woningzoekenden die een zelfstandige sociale huurwoning in de regio Woonkeus achterlaten. Deze woning moet dan wel beschikbaar komen voor verhuur, want Ons Huis geeft de voorrang om de doorstroming te bevorderen. We verwachten hiermee een verhuisketen op gang te brengen waarbij meerdere mensen – zowel starters als doorstromers - (door)verhuizen en een woning achterlaten voor een volgende nieuwe bewoner.  

Houd het aanbod in de gaten
De nieuwbouw woningen aan de Turandotstraat in Apeldoorn bieden we vanaf 8 augustus te huur aan op www.woonkeus-stedendriehoek.nl. De appartementen aan de Normastraat worden vanaf 12 september te huur aangeboden.   

Om in aanmerking te komen voor één van deze woningen, moet u ingeschreven staan als woningzoekende bij Woonkeus Stedendriehoek. Wilt u in aanmerking komen voor de voorrang voor doorstromers? Zorg er dan voor dat uw huidige woonsituatie juist is ingevuld in uw inschrijfgegevens op Woonkeus.

Laatste nieuws