Uitleg

Uitleg inschrijven bij Woonkeus Stedendriehoek

Bent u op zoek naar een sociale huurwoning in de regio Stedendriehoek? Dan kunt u zich hier inschrijven als woningzoekende. Een nieuwe inschrijving kost eenmalig € 30,00.

U kunt zich inschrijven bij Woonkeus Stedendriehoek als u 18 jaar of ouder bent en in het bezit bent van de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfstitel.

Let op: U komt alleen in aanmerking voor sociale huurwoningen (woningen met een huurprijs t/m € 752,33 per maand, prijspeil 2021) als het verzamelinkomen van uw huishouden niet hoger is dan € 44.655 (prijspeil 2021). Als uw inkomen hoger is, kijk dan eens bij de woningen onder vrije sector woningen of informeer bij een corporatie naar uw mogelijkheden. Voor vrije sector woningen die worden aangeboden, hoeft u niet ingeschreven te staan.

Betaling van uw inschrijfgeld
Nadat u het inschrijfformulier op deze website heeft ingevuld, krijgt u een verzoek tot betaling van het inschrijfgeld. U kunt kiezen voor betaling via Ideal of met een eenmalige machtiging. Daarna ziet u een overzicht van uw gegevens zoals ze zijn vastgelegd bij Woonkeus Stedendriehoek. In dit overzicht vindt u ook uw inschrijfnummer. U kunt het overzicht printen. Woonkeus Stedendriehoek stuurt u een bevestiging van uw inschrijving.

Indien u met een éénmalige machtiging het inschrijfgeld betaalt, duurt het minimaal 6 werkdagen voordat het inschrijfgeld van uw rekening is afgeschreven. Ondertussen kunt u al wel reageren op aangeboden woningen.

Controleer uw gegevens
Controleer regelmatig of de gegevens van uw inschrijving nog kloppen. Als uw gegevens niet meer kloppen, kan dat namelijk leiden tot intrekking van een woningaanbieding of zelfs tot uitschrijving. Geef wijzigingen daarom op tijd door aan de corporatie of via deze website. Een overzicht van de deelnemende corporaties vindt u onder contact.

Let op: de inschrijving is persoonsgebonden en niet overdraagbaar aan derden.